неделя, 11 май 2008 г.

Ботаническата градина на Флорида - част2

Succulent Garden - Кактусувата градина. Това е зоната в която можете да видите много красиви и странни растения от целия заобикалящ свят, изкустно показани в малка градинка.Butterfly Garden - Градината на пеперудите. Флорида е дом на над 180 различни видове пеперуди. Казват, че ако прекараш малко време, ще се насладиш на тези удивителни насекоми, а също така и на различните скулптури на пеперуди и мозайки по пътеката от камъчета, които са създадени от доброволци.
Bromeliad Garden - В тази градина е представена колекция от "въздушни растения", показани в цветовете на дъгата. Повечето виреят по сенчести места и затова тази градина е удивително отделена и уредена през летните месеци. Ананаси, много видове испански мъх и tillandsias /вид въздушно растение/.

Palm Garden - Както става ясно от името това е Градината на палмите. Палмите са едни от най важните за икономиката растения в света, доставящи храна, фибри, влъкна, строителни материали и олио. Тъжно е колко много видове палми са застрашени или почти изчезнали.http://www.flbg.org/gardens.htm


Няма коментари: