събота, 17 май 2008 г.

Гранули за букетите. Кристална почва

Много интересни гранули за вашите цветя, подходящи са за букети, за бамбук и като цяло за интересно аранжиране на вазите в дома.

Можете да използвате само един цвят гранули или да смесите няколко цвята от тях, за по интересна аранжировка. Желателно е, за по пълно разграничаване на цветовете да поставите безцветни кристални гранули между различните разцветки.Родината на тези гранули е Китай. Не са токсични и нямат мирис.
Изработени са от високо водно попиващ материал - колофон.
Тези кристални гранули са наречени - кристална почва и абсорбират вода над около 50-100 повече от тяхното тегло за няколко часа.
В началото, когато си ги закупите изглеждат така.
Разбира се, съществуват много и най-различни производители и разпространители на кристална почва на пазара.Вземате тези малки топченца и ги накисвате във вода. Няма значение в какъв съд, защото можете след това да ги пресипвате в каквото си пожелаете и да ги аранжирате.
Стъпка 1: Накисвате във вода
Стъпка 2: Изчаквате докато гранулите набъбнат-ето така:
След това е желателно да отстраните част от водата, особенно ако не сте спазили точно пропорцията оказана на опаковката.
Разбира се има голямо разнообразие от цветове и видове. Можете да изберете с кръгла форма или във формата на кристали.
Стъпка 3: Аранжирайте според вашия вкус
Това е изключителна идея за вашия дом, особено ако забравяте да поливате цветята или по време на почивките, когато ви се налага да сте извън дома, защото влагата се запазва повече от месец без допълнително поливане и навлажняване.

Кристалната почва съдържа много компоненти като - азот, фосфор, калий и други микроелементи подпомагащи растението да расте подхранено за няколко месеца.

Лесно и просто за използване и веднъж накиснати гранулите могат да се използват със седмици.

Поддръжка:
След период от време, повърхността на кристалната почва започва да се смалява, защото част от водата се абсорбира от растението и част от водата се изпарява. В този момент гранулите ще се разширят отново в зависимост от това колко вода им добавите.

Друго приложение на кристалната почва: Можете да поставите малки свещи и около тях да аранжирате с кристали. Можете да се насладите на така аранжираните свещи в къщи - поставете на бюрото, на масата за гости или в градината.