сряда, 1 октомври 2008 г.

Дигитална саксия от Yanko Design

Дигитална саксия от Yanko Design и дизайнера Junyi Heo

Растенията ти казват какво искат - Ако можеха растенията да говорят, щеше да е толкова лесно да се погрижим за
Публикуване
тях... Но това вече е възможно с дигиталната саксия предложена от Yanko Design.

Проектирана е с интерактивен дисплей, който показва симулирани лицеви образи за това как се чувства растението, което е в огромна полза особено за начинаещите градинари.

Това откритие може да се окачестви като следваща стъпка в еволюцията на технологията за отглеждане на стайни саксийни растения.

Тази симпатична саксия е устройство, което измерва почвените условия, температурата, влагата и водата - калкулира тези променливи според нуждите на растението и показва състоянието чрез LCD дисплея. Показва също ако сте преполели растението.

Чрез USB интерфейса можете да прехвърляте информация от саксията на вашия компютър и обратно, чрез специален софтуер като по този начин я настройвате в зависимост от растението.Комплекта съдържа:
Външна обвивка, саксия
Вътрешна саксия
Подложка

Израженията, които може да показва са:
Нормално женско/мъжко
Лошо женско/мъжко
Недоволно
USB свързано
Повече вода
Опасност
По-горещо от нормалното/от стандартната температура
По-студено от нормалното/от стандартната температура

По този начин растението може да ни покаже как по-добре да се грижим за него.

Wormie сензор за водата в саксията

Всички имаме цветя в дома и в градината.
На вашето внимание представям симпатичния червей Уорми, които следи за влагата в саксиите и индикира кога цветето се нуждае от поливане.
Той е подходящ за зимните месеци, когато не сме сигурни дали трябва да поливаме цветята, но също така е полезен и през останалите сезони.


Само трябва да поставите червея в саксията, като го забиете в пръста. И след това само трябва да наблюдавате неговия цвят.

Ако сензорът се оцвети в червено, значи влагата е достатъчно. Ако започне да избледнява, това е сигнал, че растението се нуждае от поливане.

Предлагат се разновидности с различни декорации, които са поставени на главата на Уорми - пчела, пеперуда, пате, калинка, гущер и охлюв.
Сензорите за вода се предлагат в различни размери. Освен с Уърми, любителите на растения могат да се сдобият с още две разновидности - пеперудата Бела и морското конче Сиймур.