сряда, 24 септември 2008 г.

Да пуснем есента в дома

С настъпването на есента можем да променим дизайна на нашия дом в обичайните за есента цветове, като така да постигнем една нова, свежа и различна атмосфера.

Хладното време и ранните залези през есента все повече удължават времето прекарано вкъщи, затова точно сега е моментът да обърнете внимание на интериора и неговата визия.

Ето няколко идеи за това как лесно и бързо може да постигнете този ефект:

Дневната
Ако диванът и креслата са тапицирани в едноцветна материя, добавете есенно излъчване с помощта на възглавнички в характерни цветове - кафяво, оранжево, златисто, а защо не и маслено зелено. Интересен акцент може да бъде също плетен кош, в който небрежно са подредени по-малки възглавнички. Друг вариант е използването на наметала за мебели с подобна цветова схема.

Материите
Колкото по-хладно става времето, толкова повече ни се иска да се заобиколим с меки и приятни на допир материи. Идеален вариант са мохер, кадифе, плюш и естествени кожи с дълъг косъм. Те могат да присъстват в леките одеяла за пред телевизора, в калъфките на възглавничките и при домашните халати.


Сменете акцентите
Ако през лятото се радвате на порцеланови вази и сервизи, през есента може да ги замените с месингови. При декорирането на трапезарията също може да смените материята и цветовете на покривките, салфетките и подложките за хранене. Може да заложите на комбинация от шоколадово кафяво, оранжево, пастелно жълто и допълнителни червени акценти.

Входното пространство
В случай, че в антрето ви отсъстват мебелни модули и аксесоари, добре е да прибавите едно или няколко цветни килимчета - мотивите могат да бъдат ориенталски, японски или напълно съвременни - всичко зависи от собствения ви вкус. Това решение ще предаде изключителна гостоприемност на дома ви.

Осветление и аромати
Тъй като през есента и зимата сме принудени да включваме осветлението по-рано, добре е да заложите на паралелно и акцентно такова. Избягвайте пускането на централно разположените осветителни тела, а се доверете на ефектни абажурни или настолни лампи, при това с оригинални форми.Добър вариант също са свещите. Съветът ни е да изберете ароматни такива, които ще ви настроят релаксиращо и романтично - канела и ванилия са отличен избор.

http://www.sgrada.com/