петък, 23 май 2008 г.

Басейн за градината

Лятото и летните месеци наближава. Когато времето започне да се затопля, всички започваме да си мечтаем за прохладата на водата - на морето или на басейна.
Ако прекарвате много време през лятото на вилата или лятната къща, особено подходящо за вас е да си направите басейн.


Защо да имам басейн в двора си?
Независимо дали това е дълго планирана идея или нещо, което Ви е хрумнало наскоро, причините да построите басейн в двора си могат да са безброй...

-Да намерите убежище в летните горещини
-Почивка, релаксация и излежаване
-Фамилни ваканции у дома - Барбекю за вечеря, даже и когато навън е горещо; Място за събиране на семейството на открито; Игри в басейна и много вълнуващи забавления със семейството и приятелите и много други...

Преди да започнете

Ако все още не сте решили какъв да бъде Вашият басейн, следната информация може да Ви помогне да направите разумен избор:

- Добре проектиран и поддържан басейн може да се превърне в основно място за отмора, игри и дори спорт, в място където се събират роднини и приятели или просто в притегателна точка в летните горещини.

- Помислете за това кой и с какви цели ще използва басейна, ще има ли деца, които ще го ползват и ако има колко големи ще са те. От отговорите на тези въпроси ще зависи формата и дълбочината на басейна. Например, ако ползвате басейна предимно за игри е добре максималната му дълбочина да бъде до 1.60 м (басейн с еднаква дълбочина от 1.20 м би бил идеален за целта). Ако пък ще има деца, ползващи басейна, трябва да се предвиди или специална, по плитка секция за тях или по-добре разграничена плитка част.

- Басейн, умело съчетан с останалата част от дворното място увеличава стойността на имота. Не е целесъобразно да монтирате евтин басейн от стъклопласт до къща струваща 100 000 евро. Професионалния дизайн и изпълнение на басейна и обстановката около него придават завършен вид на всяко дворно място.

- Обмислете какъв да бъде бюджета за построяването на басейна - каква максимална сума сте готови да заделите за изпълнението му и за оформяне на пространството около него. Така няма да се окажете в положението с наполовина завършен обект, който вместо да Ви доставя удоволствие ще Ви причинява неудобство.

- Трябва да определите дизайна и местоположението на басейна

- С каква форма да бъде - можете да избирате от голям асортимент
Проекта за басейн изглежда така:Той трябва да е вкопан в земята и стандартно се състои от:
1. - Преливник
Почиства водното огледало.
2. - Сифон
Създава отлична циркулация на водата и изпразване на вашия басейн.
3. - Дюзи
За правилно циркулиране на водата и елиминиране на мъртвите зони.
4. - Филтър
За постигане на идеално почистване на водата и запазване на качествата и.
5. - Прожектори
За премахване на ефекта - тъмна вода.

Елементи за облицовка - здрави, еластични и малко замърсяващи се. PVC съоръженията за облицовка са дебелина 1,5 мм и се инсталират само от специалисти. Елементите трябва да са непромокаеми, което се гарантира се с перфектна PVC облицовка с естетическо качество и съобразена с формата на басейна.

Линери -Линерите се обработват със специални препарати, които не позволяват размножаването на водорасли, плесен, бактерии и гъбички. Разнообразието на цветовата гама ще ви помогне да дадете на водата във вашия басейн желания цвят.

Гама от плочки и стубели, които да са с високо качество, вариращи цветове, които ще дадат отличен завършек на вашия басейн. Стубели, плочки, пясък около вашия басейн са предназначени да украсяват, разграничават предпазват и откриват пространството около Вашия басейн. Има много начини за поставяне на камъните, плочките и подовата настилка.

Комплект аксесоари за поддръжка. Съдържа - анализатори, чистачка с четка и телескопична дръжка, кепче и стълба с три стъпала.

Съоръжения
с гарантирано качество и издръжливост: помпи, филтри, електрически табла, аксесоари и почистващи препарати.

Подводно осветление специално разработено за басейни. Това е висококачествена ампула на 12V с красив и надежден корпус. Вечер басейна трябва да бъде осветен. Това предпазва от злополуки и създава неповторим ефект и уют.

Но създаването на стандартния басейн, както виждате е трудоемко и скъпо занимание.
В последните години на пазара излязоха удобни заместители на стандартния басейн, които е добре познат на всички.
Така вие можете да се насладите на водата, да прекарате приятно и прохладно лято.
На пазара се предлагат портативни басейни различни по размер, височина, цветове и материали.
Ако предпочетете някои от тези видове басейни, трябва да знаете, че се монтират сравнително лесно, някои имат малка вместимост на вода и това ги прави по-икономични.
А ако си вземете някои от надуваемите варианти, няма да се притеснявате за тях, когато дойде зимата.

http://www.viteh.com/pool_main.php
http://www.semovpool.hit.bg/Technology.html

Няма коментари: